Stadsschouwburg Middelburg

Stadsschouwburg Middelburg

Het interieur van de stadsschouwburg te Middelburg
Lees meer »

 
Nieuwbouw

Nieuwbouw

De uitbreiding van de fabriek.
Lees meer »

 

Interieurbouw.

Van ontwerp naar opdracht tot montage,

Wanneer u bij Wondergem u wensen wilt laten realiseren op het gebied van interieurbouw bent u bij ons op het goede adres. Wij hebben inmiddels tientallen jaren ervaring opgedaan in deze branche en hebben dan ook een bepaalde manier van werken die er voor zorgt dat wij u wensen ook kunnen realiseren zoals u dat in gedachte heeft.

 

Een belangrijk onderdeel hiervan is de volgorde waarin wij u wensen kunnen omzetten naar het uiteindelijke tastbare product.

 

Wij gaan als volgt te werk:

 

Stap 1

 

Het eerste wat wij voor u gaan doen is de wensen die u heeft omzetten in een tekening. Dit kan wezen in 2d of in 3d .

 

Meestal wordt er een stuk van de ruimte waar het interieur geplaatst moet worden ook in 3d opgezet waarna er een voorstel van het interieur in getekend wordt.

 

De film hieronder laat zien dat de mogelijkheden erg groot zijn.

Zoals in de film te zien is kunnen wij voor u een heel reëel beeld maken van wat u kunt verwachten.

 

Het grote voordeel van een voorontwerp in 3d is dat het voor zowel de opdrachtgever als voor ons erg duidelijk is hoe het uiteindelijk gaat worden.

 

 

Hier een voorbeeld van hoe een 3d tekening toch een goed beeld geeft van hoe het uiteindelijk gaat worden.

 

                 Het 3d ontwerp.                                                                         Een foto van hoe het uiteindelijk is geworden.       

 

Stap 2

Als het ontwerp duidelijk is gaan we weer een stap verder en moet er een technische invulling aan geven worden. Dit houd in dat we de specifieke materialen gaan bepalen aan de had diverse monsters die wij voor u kunnen verzorgen zodat dit ook echt direct tastbaar is.

Verder zal bepaalt worden wat voor beslag er gebruikt gaat worden. Dit gaat van een lade of een meubelgreep tot eventueel het schuifdeur beslag.

Het interieur/ontwerp zal nu ook technisch uitgewerkt gaan worden. Dit gebeurd bij ons in het 3d tekenpakket van Imos. Imos is een 3d technisch teken programma dat gebouw is op Autocad en specifiek is ontwikkeld voor de interieurbouw.

Hier ziet u een film van het Imos pakket in actie.

Het Imos pakket is een zeer modern tekenpakket wat na dat de tekening klaar is ook de machines aan kan sturen zoals onze Mayer platenzaag en in de toekomst een eventuele cnc freesmachine

Stap 3

Nadat de tekeningen door u zijn gecontroleerd en goedgekeurd kunnen wij beginnen met het produceren van de meubels. Dit gebeurd allemaal in eigen beheer en met een zeer modern machinepark waardoor u verzekerd bent van een zeer net en precies volgens tekening uitgevoerd eind resultaat.

Hier vind u meer informatie over onze werkplaats.  

Stap 4

Als de meubels klaar zijn en gecontroleerd is of dat alles volgens tekening is uitgevoerd zullen wij met u contact opnemen om een afspraak te maken voor de plaatsing van de meubels.

Het plaatsen van u meubels gebeurd door onze eigen mensen met jaren lange ervaring. zij zullen er dan ook voor zorgen dat dit netjes en degelijk uitgevoerd word zoals u dat ook verwacht. Mocht er onverhoopt toch nog iets wezen wat u graag anders ziet kunt u dit in overleg met onze mensen altijd even bespreken.